zondag 26 februari 2017

De Grote Oversteek...

Krakau 6.15. Met nog van vermoeidheid dichtgegroeide ogen, maar met van spanning al kloppend hart ontwaken onze 44 uitwisselaars, klaar voor de Grote Oversteek. Poznan, "slechts" 450 km. ver, waar hun zus of broer met ongeduld op hen wacht.


Na een stevig ontbijt worden de valiezen in ijltempo in de bus geladen en weg zijn we.Vlak voor aankomst bedanken we uitbundig Radek, de Poolse collega die ons twee dagen door Krakau en omgeving gidste.


In de vroege namiddag wachten op de speelplaats de ongeduldige gastgezinnen onze van ongeduld opgewonden leerlingen op. Het weerzien (september lijkt een eeuwigheid geleden) is hartelijk, heel hartelijk.


En thuis wacht reeds de eerste zoetigheid, b.v. makowiec (papaver op zijn zoet).


En al vlug zullen de activieiten volgen. De ene zal op familiebezoek gaan, een ander naar een feestje, nog een ander naar de film. Er zijn er zelfs die een asiel van 200 honden bezoeken en met twee uitverkorenen een wandeling in één van de vele bossen maken.De uitwisseling is begonnen. Laten we er een mooie week van maken, een week waarin banden voor eeuwig gesmeed worden.

1 opmerking:

  1. Ziet er super uit allemaal, een ongetwijfeld onvergetelijk avontuur.
    Wij genieten alvast van de verslaggeving en het fotomateriaal, waarvoor dank.

    Stefan en Mady
    Seppe en Fiebe

    BeantwoordenVerwijderen