maandag 27 februari 2017

Poznać Poznań

'Poznać Poznań'... 'Poznan leren kennen' werd het motto van vandaag.
Om 8 uur verzamelden we aan onze zusterschool in Krzesiny om daar de bus te nemen naar de stad. Een tram bracht ons vervolgens naar het centrum.Op de Oude Markt werden we opgewacht door een creatieve jongeman (die volgens sommige leerlingen sprekend leek op collega Hillaert) die ons uitdaagde de beroemde geitjes terug te vinden in de straatjes rond het renaissancestandhuis. 


Een stralende zon begeleidde de zoekende leerlingen. Team Dries won met glans. En de rest genoot...In de namiddag bezochten we het Rogalowe Museum Poznania waar we de theorie én de praktijk leerden kennen van deze niet te versmaden plaatselijke specialiteit.

Het stadsbezoek werd afgesloten met enkele groepsfoto's.In Stary Browar - één van de luxueuze winkelcentra - pikten de Poolse leerlingen de onze op om de rest van de avond samen door te brengen. "Escape room", "bowling", "gezellige avond in de familie" waren de meest gehoorde woorden... 

Op de school zelf werd de dag afgesloten met een bezoek van een vertegenwoordiger van de Commissie Onderwijs van de Europese Unie. Die kwam in klas 4B het gedrag van de doorsnee Poolse leerling in een doorsnee les bestuderen. Op het einde sprak hij zelf de leerlingen toe.En ondertussen ging de zon onder - de eerste lentedag van 2017 werd geschiedenis.


2 opmerkingen:

  1. Leuke fotos en duidelijk beter weer dan hier! Regen en wind...
    Veel plezier verder en blijf maar posten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Stralende zon en glunderende gezichten.....

    BeantwoordenVerwijderen