vrijdag 3 maart 2017

Zoo-maar een wandeling in de nawinterzon

De laatste avond had zijn sporen nagelaten op de aangezichten van onze quasi uitgewisselde jongeren. En toch, het viel mee. Meer nog, voor zover wij, leerkrachten, kunnen inschatten zijn er hechte banden gesmeed, onvergetelijke herinneringen beleefd.

De Nieuwe Zoo, de laatste groepsactiviteit. Iedereen was - zoals al de ganse uitwisseling - quasi perfect op tijd. Eerst de groepsfoto, de échte groepsfoto.


Met 88 jongeren bestormden we daarna een zoo in winterslaap. Dieren met overdikke vachten, andere schichtig wegschietend, nog andere langzaam ontwakend met opengesperde ogen... Maar dat was niet zozeer het doel van deze voormiddag. Doel was een laatste uitwisseling van gedachten, een laatste wandeling in (alweer) een prachtig stukje natuur onder een (alweer) heerlijk nawinterzonnetje.Terwijl ik dit schrijf, is iedereen in het gastgezin druk bezig met inpakken, van de laatste maaltijd aan het genieten, de laatste aankopen aan het doen, Langzaam maar zeker groeit dat verscheurende gevoel op het einde van elke vakantie: blijven zou zo zalig zijn, maar tegelijk roept heimwee ons naar onze geliefden thuis. Laat deze blog een afdruk blijven in ieders hart, een afdruk van een levenservaring om nooit te vergeten.2 opmerkingen:

  1. Bedankt om ons via deze blog op de hoogte te houden van jullie ervaringen en belevenissen! Een heel grote dank aan alle begeleiders om tijd vrij te maken om deze groep jongeren de kans te geven om deze mooie reis te maken! Frida

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor deze mooie blog, ik keek er telkens naar uit en het was goed te weten dat alles daar vlot verliep. Dank aan de begeleidende leerkrachten en voor de dagelijkse update! Een uitwisseling die bij de leerlingen zeker in het geheugen zal gegrift zijn...

    BeantwoordenVerwijderen